Terug naar Diversen-pagina
              Leni's 1:12 miniaturen

Hieronder staan foto's van de vele prachtige 1:12 miniaturen, die mijn vrouw Leni de afgelopen jaren gemaakt heeft. De meeste miniaturen staan in 2 vitrinekasten in onze woonkamer. De werktekeningen zijn veelal gevonden op beurzen en in maandbladen zoals "Poppenhuizen & Miniaturen", "Dolls House", "Hobby Handig", e.d.
Klik hieronder op de foto voor een vergroting en op details onder deze foto voor meer gedetailleerde informatie over de inhoud van dat vitrinedeel.

Noot: Aan onderstaande informatie wordt voorlopig nog wel even gewerkt!

De 5 etages uit Leni's linker vitrinekast, van onder naar boven:

        details               details               details               details               details

De 5 etages uit Leni's rechter vitrinekast, van onder naar boven:
        details               details               details               details               details

Info:
    Leni Journée, Dunantlaan 12, 2641 ZK Pijnacker
    Tel: 015 369 5014
    E-mail: Journee # ipact.nl (verander # in @ )

Bovenop de rechter vitrinekast (zie foto) staat een omvormer van 220 Volt wisselstroom naar 12 Volt gelijkstroom. Deze relatief flinke omvormer - met een ingebouwde aan/uit schakelaar - komt uit een defekte staande halogeenlamp. Achter op beide vitrinekasten lopen van boven naar beneden twee koperen electriciteitsdraden: een fasedraad (bruin) voor plus 12 Volt (+) en een nuldraad (blauw) voor de min (-). Deze - tegen de achterwand gelijmde - installatiedraden werden op de omvormer aangesloten.
Op iedere etage in de twee vitrinekasten werd links- en rechtsboven tegen de achterwand een 12 Volts klein dubbel wandkontaktdoosje gemonteerd. Deze 20 kontaktdoosjes in de vitrinekasten werden op de koperen draden achter deze kasten aangesloten. Zo is - overal, dichtbij en veilig - voldoende 12 Volt voorhanden.

Terug naar Diversen-pagina