Terug naar Hobby-pagina            Mijn favoriete hobby:

        "Met de caravan op stap"De kampeermiddelen, die door ons gezinnetje met twee kinderen (Peter geboren in 1967 en Ellen in 1971) door de jaren heen gebruikt zijn, waren:


1977 - 1980: Alpenkreuzer.
Mede door de voortent had je hierin veel ruimte. Doordat we veel trokken, was het nadeel van deze vouwwagen echter het opbouwen (¾ uur) en het afbreken (1¼ uur).


1980 - 1990: Antilope A-385.
Dat was een verbetering! Door het aanbrengen van een wegneembaar stapelbed en een Porta Potti toilet konden we hier een comfortabele 4-persoons caravan van maken.


1990 - 2002: Bergland 395-MKT.
Door de aparte toiletruimte en een breder kinderbed was deze caravan met een 4-persoons zitruimte voor en een treinzit achter toch weer een stuk comfortabeler en luxer.


2002 - heden: Kip 47-TLB.
Dit is een ruime caravan met een grote rondzit voor en een treinzit achter. De caravan werd voorzien van luxe zaken, zoals zonnepaneel, satellietschotel op het dak en mover.

Vele lange reizen zijn met deze kampeermiddelen gemaakt, door landen als Engeland, Schotland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Oostenrijk, voormalig Joegoslavië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Italië, België, Frankrijk, Spanje en Portugal. Heel wat keren zijn we op de vrijdagmiddag aan het begin van de zomervakantie van de kinderen vertrokken, om - ruim 6 weken later - op de laatste zondagmiddag van hun vakantie pas weer thuis te komen.

Sinds 1983 zijn we lid van de Nederlandse Caravan Club - zie www.ncc.nl - waar we vroeger veel aan de weekendkampjes deelnamen of één van hun momenteel 24 terreintjes in Nederland bezochten. De laatste jaren richten we ons in Nederland echter wel wat meer op de vele boerencampings van VeKaBo, zie www.vekabo.nl, of andersoortige kleinschalige campings. Vaak staan we tegenwoordig op een hele simpele kleine boerencamping in Kwadijk, op nog geen 5 km afstand van onze twee kleinkinderen Rick en Sanne. Ze logeren daar graag bij ons.

Door ons aanbevolen rustige kleine campings in Nederland zijn o.a.:
  - Boerencamping "Lentemaheerd", Uithuizermeeden, Groningen.
  - Boerderijcamping "De Tjasker", Wijckel, Friesland.
  - Minicamping "Niezinghoeve", Ruinen, Drenthe.
  - Boerderijcamping "De Maiskolf", Dalfsen, Overijssel.
  - Boerderijcamping "De Boomgaard", Vorden, Gelderland.
  - Minicamping "'t Oegenbos", Teuge, Gelderland.
  - SVR-camping "Het Binnenland", Bennekom, Gelderland.
  - Minicamping "'t Ommetje", Ommeren, Gelderland.
  - Camping "De Kijfakker", Deil, Gelderland.
  - Minicamping "De Tureluur", Netersel, Noord-Brabant.
  - Minicamping "De Linde", Merselo, Limburg.
  - Camping "De Boekel", Akersloot, Noord-Holland. (verkeerslawaai en duur)
  - Boerencamping "Weidevogelzicht", Kwadijk, Noord-Holland. (één sterretje)

In 2002 ben ik officieel één dag in de week gaan werken en vier jaar later ging ik volledig met pensioen. Sinds 2002 zijn we erg veel met onze Kip toercaravan op stap. Gemiddeld brengen we ongeveer de helft van het jaar in deze caravan door. Een aanwezigheid van gratis draadloos Internet op de campings geeft me tevens de mogelijkheid om ook daar bij slecht weer aan deze website te werken. Als het niet gratis is maak ik er geen gebruik van; dan is het meestal belachelijk duur.

Met onze verstandelijk gehandicapte zoon Peter gaan we al jaren ruim twee weken per jaar apart op vakantie. Het treinzitgedeelte van de caravan is dan helemaal zijn eigen hoekje. Het is dan zijn vakantie, dus mag hij ook elk jaar kiezen. Zijn keuzes zijn Denemarken, Groot-Brittanië en Frankrijk geweest, maar meestal kiest hij voor een deel van Nederland. Vaak begint of eindigt zijn vakantie met zijn ouders op een camping waar ook zijn zus Ellen staat, zie tevens www.shipmotions.nl/Diversen/VakantiesPeter/.

Terug naar Hobby-pagina