Terug naar Hobby-pagina
Hobbyclub "De Doewat"
            in Pijnacker


"De Doewat" is een knutsel- en hobbyclub, die in 1973 werd gestart met als doel de creativiteit en het verantwoordelijkheidsbesef van de opgroeiende jeugd in Pijnacker te bevorderen. Hierbij wordt tevens beoogd hen vaardigheid in de omgang met materialen en gereedschappen bij te brengen.
De club telt momenteel ongeveer 120 jeugdleden. Naar eigen keuze, kunnen ze er de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten, zoals: houtbewerken, figuurzagen, bootjes en auto's maken van hout, modelbouw, hout inbranden, solderen, styrophor snijden, embossing, pergamano, origami, glas graveren, tegeltjes schilderen, textiel verven, poppen, knuffeldieren en sierraden maken, werken met kralen, rubberplaat, gips, (giet)klei, glazuur en fimo, ...... en nog heel veel meer. Ook kan gebruik gemaakt worden van een aantal kant en klare bouwpakketten. Kant en klaar? Nee, het zagen, schuren en lijmen moeten ze uiteraard wel zelf doen! De jeugdleden worden hierin bijgestaan door een 40-tal vrijwilligers.
Ook aan het volwassenenwerk wordt veel aandacht besteed. Op dit moment zijn er vier creatieve groepen voor volwassenen - met in totaal ongeveer 45 leden - aktief. De aktiviteiten daar verschillen heel erg; van zeer kunstzinnig tot puur vakmanschap, waarbij de gezelligheid ook vaak nog een doel is.
Zoals vrijwel overal in het vrijwilligerswerk, is ook bij de hobbyclub extra hulp (zowel als leiding als in het bestuur) van harte welkom.

     

Meer informatie over de club wordt gegeven op de website www.DeDoewat.nl. Op deze website zijn in het hoofdstukje Bouwpakketten beschrijvingen en tekeningen van een 20-tal bouwpakketten te 'downloaden'. Tevens wordt daar informatie gegeven over bijna 100 Opitec bouwpakketten, die oorspronkelijk voor het onderwijs ontworpen waren.

Terug naar Hobby-pagina